Imprezy zorganizowane

Obiad/kolacja:

Zupy: rosół z makaronem 6zł podawany w wazie lub na talerzach, krem z pieczarek/ brokuł/ białych warzyw itd. z grzankami 8 zł porcja 250 ml podawany w wazie  lub w bulionówkach, krem z pomidorów z migdałami 12 zł porcja 250 ml.


Mięsa:

14 zł: udko z kaczki (minimum 10 sztuk), golonko bez kości około 300gram (minimum 10 sztuk) polędwiczki wieprzowe z oscypkiem i żurawiną, rolada wieprzowa z sosem.

12 zł : indyk w grzankach, polędwiczki wieprzowe grillowane z masłem czosnkowym 3 sztuki w porcji,

11zł: devollay z brokułami i serem feta, koperta schabowa ze szpinakiem i serem żółtym, koperta schabowa z serem żółtym i pieczarkami, devollay z masłem czosnkowym 
lub masłem i pietruszką, schabowy zapiekany serem i pieczarkami, schab z pieca 
ze szpinakiem i serem favita, roladka ze schabu z pieca z pomidorem i serem favita

10 zł: polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce 3 sztuki w porcji, pierś z grilla 
z masłem czosnkowym, karczek z grilla, schabowy, ser smażony


Dodatki :

4 zł porcja: ziemniaki, ryż, kasza, frytki

4,50 zł porcja: dufinki, ziemniaki opiekane

6 zł porcja: kluski śląskie z dziurką 6 sztuk lub mniejsze bez dziurki 10 sztuk

Zestaw surówek 4zł


Desery:

Tort śmietanowy z owocami średni 95zł duży 110zł, prostokąt na około 40 osób 150zł

Tort szwarcwaldzki średni 100zł duży 120zł, prostokąt na około 40 osób 160zł

Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną 10 zł

Inne ciasta wyceniane indywidualnie

(własne ciasta i tort-opłata serwisowa 5zł od osoby)

Kawa czarna lub biała z ekspresu 6zł lub 6,50 zł


Zimna płyta:

1.wędliny, sery pleśniowe, galaretki drobiowe, frankfuterki lub tatar, jajka faszerowane lub śledzie, kwaśności oraz sałatki: grecka i gyros, pieczywo, masło 35 złotych od osoby

2.rolada serowa, tortilki z łososiem, rolada drobiowa z pieczarkami zapieczona serem, pasztet pieczony, pieczarki panierowane z sosem czosnkowym, galaretki drobiowe, tatar, sałatki: grecka i gyros, pieczywo, masło 45 złotych od osoby

barszcz z krokietem 12 zł porcja

bogracz 12 zł porcja


Dania wyporcjowane na talerzach:

Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym, puree z musztardą francuską, kapusta czerwona 27 zł porcja.

Kito wieprzowe z szynki, kapusta zasmażana, puree ziemniaczane, musztarda 26 zł porcja (minimalna ilość 20 sztuk)

Pierś z pieca z zielonym pesto, pomidorem i mozarellą, frytki/opiekanki , zestaw surówek 18zł porcja